Nakon kritika, Porto Casillasu ponudio ugovor do 2018.

Nakon što se proširila vijest kako predsjednik nogomotenog kluba Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, nije zadovoljan Ikerom Casillasom, kojeg su prošlog ljeta doveli iz Real Madrida te da je izjavio kako je potpisivanje tog ugovora bio apsolutni fijasko, čelnici kluba ponudili su španjolskome vrataru ugovor do 2018. godine.

Iako je legendarni 34-godišnji Španjolac, napravio nekoliko velikih pogrešaka koje su ove sezone skupo koštale njegov klub i nakon što su ranije od očekivanog ispali iz Lige prvaka, čelnici kluba obratili su se Ikerovu agentu i ponudili produljenje ugovora na još jednu godinu.

Predsjednik da Costa poriče glasine koje su prenjeli brojni europski mediji, ponajviše onu kako je dovođenje Casillasa bio fijasko: Smiješno je uopće povjerovati da postoji šansa kako Porto nije zadovoljan radom i razvojem Ikera Casillasa, posebno zbog toga što smo se već obratili njegovu agentu i ponudili produljenje ugovora. Što znači da ostaje kod nas još jednu sezonu, odnosno, do 2018. godine. Sportaski direktor kluba, Antero Henrique i ja razgovarali smo o uvjetima ugovora i ponudili ih agentu koji ga zastupa. Sada je na njemu da odluči. Može ga potpisati u bilo koje vrijeme.

Nakon što je prošlog ljeta Casillas potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu godinu za klub koji je 2004. osvojio Ligu prvaka, predjsednik je izjavio kako ratovi u španjolskoj nacionalnoj momčadi nisu problem Porta.

Ako žele da za nacionalnu vrstu brani netko drugi, neka ga ostave na miru. Ako stave najboljeg vratara u momčad, siguran sam da će to biti Casillas. To može biti problem za neke u Španjolskoj, za one koji su odgovorni za njega i koji su odgovorni što je otišao iz Real Madrida ili drugih koji se boje da bi mogao biti kapetan i prvi vratar španjolske momčadi. Tko zna, možda čak osvoji još jedan trofej, izravan je bio da Csota.