Veličanstveni let slovenskog tinejdžera od 252 metra!

Uoči završnice sezone skijaških letova na Planici, koja počinje sutra, Slovenija se ne treba brinuti za budućnost ovog sporta. Talentirani Tilen Bartol letio je 252 metra, što je pola metra duže od rekordera iz Norveške, Andersa Fannemela iz Vikersunda 2015. godine.

Tinejdžer Bartol, koji će sljedeći mjesec proslaviti svoj 19. rođendan, na današnjoj je probi letio tri i pol metra više od rekorda Petera Prevca na Planici, no pri doskoku je pao te je njegov rezultat, na žalost, proglašen nevažećim.

Zanimljivo, to nije najduži let u povijesti unatoč padu, jer je Rus Dimitrij Vasiljev prošle godine u Vikersundu letio 254 metra i na kraju pao.

Posljednja stanica skijaških letova u ovoj sezoni počinje sutra od 10 sati, a Prevc je odavno osigurao pobjedu u Svjetskom kupu. U vlastitoj zemlji pokušat će oboriti rekord Gregora Schlierenzauera po dužini leta u povijesti. Najviše službenih letova preko 200 metara ima Slovenac Robert Kranjec, 157, dok Austrijanac Martin Koch i Poljak Adam Malysz imaju 133, odnosno 112.