Dvoranski SP: Ivančević i Mihaljević u lovu na dobre rezultate

Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević i bacač kugle Filip Mihaljević s nestrpljenjem iščekuju početak Svjetskog atletskog dvoranskog prvenstva u Portlandu. Natjecanje počinje sutra, a naši sportaši kažu kako se odlično osjećaju te očekuju dobre rezultate.  

Andrea Ivančević planira nastupe na 60 metara prepone i na 60m, dok će Filip Mihaljević nastupiti u bacanju kugle. Ivančević je u izvrsnoj formi jer je nedavno istrčala dva državna dvoranska rekorda i to 7,94 sekundi na 60m prepone i na 7,29 sekundi na 60m izjednačivši svoj rekord.

Očekujem finale, odlično se osjećam. Dvorana, staza i atmosfera su odlični te očekujem jako brze utrke, izjavila je Ivančević.

Uoči nastupa na SP u Portlandu moram reći da sam optimist s obzirom na to da je Andrea u odličnoj formi. Mali problem su nam u završnici priprema bile lagana Andreina viroza koja je sada pod kontrolom te umor radi osmosatne vremenske razlike na koju se Andrea jos adaptira, izjavio je Andrein trener Igor Čordaš. Ivančević će kvalifikacije trčati u petak predvečer po hrvatskom vremenu, a finale je, ako se uspije plasirati, na rasporedu u noći s petka na subotu po našem vremenu.

S obzirom na broj prijavljenih trkačica kvalifikacije će biti otkazane te će biti samo polufinale i finale što nam odgovara radi puno manjeg mentalnog stresa koji bi bio prisutan da su bile tri utrke u jednom danu. Naš je cilj plasman u finale te hrabar nastup u finalnoj utrci uz novi hrvatski rekord. Favoritkinje su američke trkačice koje su na američkom prvenstvu pokazale izvrsnu formu. Bez obzira na to, prepone su ćudljiva disciplina i nikad ništa nije sigurno te se nadam da će nakon peha na SP u Pekingu ovog puta sreća biti na našoj strani, nada se Čordaš.

Filip Mihaljević naš je vodeći bacač kugle ove sezone s hicem od 20,69m te je izjavio kako je formu tempirao za ovo prvenstvo: Ove sezone smo naporno radili i spremali se za vrhunac ove dvoranske sezone - Svjetsko Prvenstvo u Portlandu. Formu smo tempirali za ovaj dio sezone tako da očcekujem da ću biti spreman za osobni rekord koji bi me odveo u finale. Pritiska nikakvog nemam, idem u Portland uživati u bacanju s najboljim bacačima na svijetu. Prošli tjedan sam imao finale sveučilišnog prvenstva gdje sam pokazao dobru formu, a još boljem rezultatu se nadam u Portlandu.

Natjecanje u bacanju kugle na rasporedu je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu.