Prije sedam godina napustio nas je Boris Mutić

Prije sedam godina na današnji dan napustio nas je legendarni sportski novinar i komentator Hrvatske televizije, Boris Mutić.

Mutić je rođen u Karlovcu 1939., a u Zagrebu je diplomirao na Kineziološkom fakultetu. Cijelu profesionalnu karijeru, 45 godina, proveo je u Sportskoj redakciji, deset godina bio je i njezin urednik. Izvještavao je sa 16 olimpijskih igara, šest svjetskih prvenstava u nogometu te mnogih drugih svjetskih i europskih smotri u 22 sporta.

Dobitnik je brojnih nagrada. Izdvojimo nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara i Posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti.

Svojim nezaboravnim stilom komentiranja prepunim životnih priča vezanih za sudionike sportskih natjecanja, ali i njihove trenere te članove obitelji obogaćivao je televizijski program. Osim po brojnim izvještajima, reportažama i intervjuima, Mutića ćemo najviše pamtiti po prijenosima sportskih događaja. Najviše se posvetio košarci, gimnastici i, posebno ranije u karijeri, nogometu. Ipak, možda nam je najviše u sjećanju ostalo njegovo iskreno veselje skijaškim uspjesima Janice Kostelić.