Srna: Napuštam reprezentaciju nakon Eura

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna odlučio se oprostiti od hrvatske reprezentacije nakon Europskog prvenstva u Francuskoj.

Sigurno je da je prvenstvo u Francuskoj moje posljednje. San mi je na njemu odigrati što bolje, svima reći hvala i nakon svega usredotočiti se samo na klupsku karijeru, poručio je Srna za ukrajinski magazin Nogomet i rekao kako ga ni Čačić neće moći nagovoriti da ostane: Umoran sam od putovanja, iscrpljuju me. Želim više vremena provoditi sa svojom obitelji.

Osvrnuo se Srna i na reprezentaciju i prognozirao odličan uspjeh na Euru.

Imamo Rakitića i Modrića koji igraju za Barcelonu i Real. Gotovo svi igrači nam nastupaju za velike europske klubove. Među tri smo glavna favorita, ali to moramo potvrditi na terenu, rekao je Srna.

O Ivici Oliću ima samo riječi hvale te smatra kako Olić mora biti primjer mlađima: Olić je dao sve za ovu reprezentaciju. On mora biti primjer mlađim igračima, uključujući i meni. Oprostio se s 37 godina, uvijek je bio spreman igrati za Hrvatsku i čast mi je što smo dijelili svlačionicu. Nazvao sam ga i zahvalio mu se na svemu.

Što nakon igračke karijer? Srna planira započeti trenersku karijeru. Prošle godine dobio je UEFA A diplomu, a sljedći cilju mu je UEFA Pro licence.

Pogađam nastavu i trudim se jer zbilja želim dobiti svoju diplomu, zaključio je Srna.