FFC 23: Vrhunski popis MMA borbi u Beču

Nakon doista spektakularnog FFC-a u Ateni, hrvatska borilačka promocija se za svoju iduću priredbu drugi put vraća u glavni austrijski grad Beč. FFC 23 će se održati 18. ožujka u bečkoj Multiversum Schwechat dvorani, a sadržavat će vrhunski popis borbi što u MMA, što u kick boksing konkurenciji.

Lokalnu austrijsku publiku će razveseliti nastupi domaćih austrijskih boraca i bečkih zvijezdi. Philipp Schranz će predvoditi event u slobodnoj borbi, dok će glavni meč večeri u kick boksing konkurenciji biti onaj između bečke borilačke legende Foada Sadeghija i bivšeg FFC izazivača Tigrana Movsisyana. No, pođimo redom...

Schranz u “main eventu”

Već smo na početku najavili da će u glavnoj borbi večeri MMA dijela nastupiti najbolji autrijski borac u perlakoj kategoriji Philipp Schranz (15-7). Njemu će se suprotstaviti jedna od najboljih  engleskih boraca u perolakoj kategoriji James “Job Done” Brum (17-3). I sam nastup Schranza je velika pozivnica za njegove brojne navijače koji su i prošli put dobro ispunili dvoranu Multiversum.

Podsjećamo, na priredbi FFC 16 u Beču, u prosincu 2014., Schranz se vrlo lako obračunao sa Slovencem Lemmyjem Krušičem te je već tada kupio svoju ulaznicu za buduće FFC nastupe.

Senyei i Gluhak za prvog -77kg šampiona

FFC 23 će ponuditi čak dva vrlo intrigantna meča koja za ulog imaju pojas FFC prvaka. Najprije će Mađar Laszlo Senyei i Hrvat Ivan “The Braveheart” Gluhak odlučiti o prvom FFC prvaku u velter kategoriji. Dvojac je već odradio međusobni dvoboj još na FFC-u 5 u Osijeku 2013. godine. Tada je Gluhak dominirao čitavim mečem da bi na koncu Senyei čudesno preokrenuo stvari u nekoliko sekundi i dvoboj završio polugom na ruku. To je jedna od pet FFC pobjeda koliko Senyei ima u FFC ringu te je apsolutno zasluženo dobio šansu osvojiti pojas. Gluhak je nakon poraza od Mađara nanizao čitav niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i 2015. te ne čudi da su se čelnici FFC-a odlučili upravo za njega kao drugog kandidata za vrijedni pojas.

Nakon njih na scenu će stupiti FFC prvak u lakoj kategoriji Viktor Halmi i izazivač Dagestanac Ramazan Sulebanov. Bit će to prva obrana pojasa za mađarskog majstora partera. Halmi je u listopadu 2015. doživio “hladan tuš” protiv Ivice Truščeka u Zagrebu. Samo su problemi s “Terrorovom” kilažom i pad na službenoj vagi spriječili da pojas prvaka ne završi u rukama hrvatskog borca. No, Halmi je poznat po svojoj čvrstoći te je u Beču najavio predstavu kakve je do tada pružao u FFC-u. Nokauti protiv Vrbinca i Truščeka su veliko upozorenje za Sulebanova kojem će nastup u Beču definitivno biti vrh dosadašnje MMA karijere.

Banović i Bilić na teškim zadacima pred svojim navijačima

Vrlo snažan popis borbi u Beču će dopuniti i okršaj u poluteškoj kategoriji između Rusa Artura Astakhova i Gruzijca Giga Kukhalashvili. Astakhov slovi kao jedan od najboljih ruskih boraca u kategoriji, a Kukhalashvili će se u svom FFC debiju pokušati nametnuti čelnicima promocije. Obojica iza sebe imaju odlične rezultate i vrlo kvalitetne reference zbog kojih su se i našli na popisu borbi.

Treći Mađar na popisu borbi jest nada u perolakoj kategoriji Adam Borics. Njemu će se u Beču suprotstaviti Hrvat s austrijskom putovnicom Manuel Bilić. Obojica u FFC-u imaju 2-0 pa će pobjednik nastaviti put prema samom vrhu ove kvalitetom natrpane divizije.

Na FFC-u 23 će nastupiti i Darko Banović, odlični Sarajlija s bečkom adresom. Banovića smo već nekoliko puta vidjeli u FFC ringu, a najbolji dojam je ostavio na priredbi u Zadru kada je uvjerljivo svladao Hrvata Matiju Blažičevića. U Multiversum dvorani ima težak posao protiv Nizozemaca Joeyja Kuitena.

FFC 23 – Vienna
18.3.2016.
Multiversum Schwechat

MMA:
Philipp Schranz (AUT) vs. James Brum (ENG), -66kg
Viktor Halmi (HUN) vs. Ramazan Sulebanov (RUS/DAG), -70kg – title match
Laszlo Senyei (HUN) vs. Ivan Gluhak (CRO), -77kg – title match
Artur Astakhov (RUS) vs. TBA -93kg
Darko Banović (AUT) vs. Joey Kuiten (NED), -66kg
Manuel Bilić (AUT) vs. Adam Borics (HUN), -66kg