UN suspendirao Šarapovu kao ambasadoricu dobre volje

Ujedinjeni narodi su donijeli odluku o suspenziji ruske tenisačice Marije Šarapove kao ambasadorice dobre volje nakon što je prošli tjedan otkrila da je na Australian Openu u siječnju bila pozitivna na doping.

UN-ov program za razvoj (UNDP) koji je dodijelio Šarapovoj titulu ambasadorice dobre volje u veljači 2007. godine suspendirao ju je dok se ne okonča istraga o njenom slučaju.

Šarapova je prošli ponedjeljak na konferenciji za novinare otkrila da je na Australian Openu bila pozitivna na meldonijum. Ruskinja surađuje s UN-om u pružanju pomoći žrtvama Černobilske katastrofe iz 1986. i u utorak linkovi za njzien profil na službenoj UN-ovoj stranici (www.un.org) nisu funkcionirali.

UNDP je zahvalan Mariji Šarapovoj za potporu i njen rad posebno oko pružanja pomoći u oporavku od černobilske katastrofe, prenio je britanski Guardian riječi glasnogovornika UN-a: Međutim, u svjetlu nedavne objave Marije Šarapove, mi smo prošli tjedan suspendirali njenu ulogu ambasadorice dobre volje i sve planirane aktivnosti dok traje istraga o njenom slučaju.