Skije Petera Prevca na dražbi: Ponude više od 10.000 eura

Skije s kojima je slovenski "orao" Peter Prevc postao svjetski prvak i osvajač velikog Kristalnog globusa u skijaškim skokovima te pobijedio na Novogodišnjoj turneji, ponuđene su na dražbi s koje će prihod ići u korist zaklade za siromašnu djecu.

Aukcija se održava u korist fondacije "Kumstvo", koja mjesečno uplaćuje po 30 eura djeci iz najsiromašnijih obitelji. Početna cijena bila je 360 eura, koliko stoji novi par takvih skija marke Elan, a već je viša od 10.000 eura.

Telefonska dražba preko posebnog broja "Vala 202", drugog programa nacionalnog radija, još traje, a završava u petak u 8 sati ujutro, kada će biti objavljen konačni rezultat. Skije će onome tko ponudi najviše predati dosadašnji vlasnik, osobno Peter Prevc.

Koristio sam ih cijele sezone i u odličnom su stanju, makar su rabljene. Ništa na njima nije mijenjano, osim sigurnosnih kopči, rekao je slavni skakač.

Uz aukciju prodaje njegovih skija u korist socijalno najugroženije djece odvija se paralelno i akcija prikupljanje donacija za istu fondaciju, uplatama preko telefonskih poziva i slanjem SMS poruka.