Briljantni Medvjedi ušli u finale juniorskog EBEL-a

Medveščak se plasirao u finale EBYSL-a, juniorskog dijela natjecanja EBEL-a, lige u kojoj je zagrebačka momčad sudjelovala prije ulaska u KHL.

U trećoj, odlučujućoj utakmici protiv MAC-a u Budimpešti slavili su 3:1 (0:1;1:1;0:1).

Medvjedi su odigrali odličnu utakmicu, smanjili broj pogrešaka, nisu zaradili nijedno isključenje, i uz izuzetno raspoloženog Ivana Ružića na vratima pogoci Luke Novaka i Luke Jarčova osigurali su pobjedu. Pogodak kapetana Ivana Jankovića u praznu mrežu potvrdio je prolazak u finale i maknuo svaku sumnju u pobjednika utakmice.

Opet ću reći, kao i na početku doigravanja, zar je netko sumnjao u nas? Zaslužili smo ovo, odigrali smo jako tešku seriju i sad tek očekujemo da će navijači doći napuniti Dom sportova. Cijelu utakmicu smo odlično odigrali, sve tri trećine, rekao je odmah nakon pobjede kapetan Janković.

S njime se složio i glavni trener Danijel Kolombo: Bila je ovo jedna kvalitetna utakmica. Ovo je najčišća pobjeda koju smo ostvarili u jako dugo vremena i nitko nam ne može dati jednu za zamjerku na nju.

U finalu će momčad Medveščaka, za koju u ovom natjecanju nastupaju hokejaši iz sva tri zagrebačka kluba, igrati protiv Red Bull Salzburga.