UEFA neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Manchester Uniteda

Europska nogometna federacija (UEFA) neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Manchester Uniteda zbog neprimjerenog ponašanja njegovih navijača za vrijeme utakmice protiv Liverpoola u osmini finala Europske lige.

Nakon što je dio navijača Manchester Uniteda zgrozio britansku javnost u prvoj utakmici osmine finala Europske lige pjevajući na Anfieldu pjesme i izvikujući slogane kojima su se izrugivali tragediji Liverpoolovih navijača 1985. 1989. godine, iz UEFA-e su poručili kako u zapisniku delegata utakmice nema navoda o nedoličnom ponašanju navijača i kako neće pokrenuti postupak protiv Uniteda.

Naime, navijači Crvenih vragova izrugivali su se tragiediji na stadionu Hillsborough 1989. godine, u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpoola, a pjevali su i o tragediji na stadionu Heysel 1985. godine gdje je nakon divljanja navijača Liverpoola poginulo 39 navijača Juventusa. Iz Uefe su poručili kako će će pažljivo pratiti ponašanje navijača na uzvratnoj utakmici koja će se u četvrtak, 17. ožujka igrati na Old Traffordu.

Vodstvo Uniteda se nakon utakmice ispričalo zbog ponašanja dijela svojih navijača: Stav kluba je da pjesme koje se odnose na povijesne tragedije nemaju mjesta na stadionu niti održavaju vrijednosti našeg kluba. Razgovarali smo s predstavnicima navijača i zatražili ih da potporu u sprječavanju ovakvog ponašanja, poručili su s Old Trafforda.

U prvom susretu osmine finala Europske lige Liverpool je pobijedio Manchester United 2:0.