Babić objavio skraćeni popis bez Mirka Alilovića

Izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić objavio je skraćeni popis od 20 igrača koji kandidiraju za nastup na kvalifikacijskom turniru za OI koji će biti održan u Danskoj, a na njemu nema dugogodišnjeg prvog reprezentativnog vratara Mirka Alilovića.

Obavio sam razgovor s njim. Rekao je kako iz osobnih razloga nije spreman te poštujući njega i njegovu odluku odabrali smo još jednog vratara. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića, pojasnio je svoju odluku izbornik Željko Babić.

Hrvatske rukometaše na turniru u Danskoj (8 - 10. travnja), osim s reprezentacijom domaćina, čekaju i dvoboji s Norveškom te Bahreinom, a nastup u Rio de Janeiru osigurat će dvije prvoplasirane reprezentacije. Dio reprezentativaca će se okupiti 1. travnja u Zagrebu. No, kako je u tom terminu i Final Four SEHA lige u Varaždinu, a na kojem nastupaju čak desetorica igrača s Babićevog popisa, polovica reprezentativaca će se reprezentaciji priključiti u nedjelju, 3. travnja, u Ivanić-Gradu, gdje će se Hrvatska pripremati, baš kao što je to bio slučaj i uoči EP-a u Poljskoj, s kojeg su se hrvatski rukometaši vratili s brončanom medaljom.

Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozljede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje, zaključio je izbornik Babić.

Skraćeni popis kandidata za olimpijske kvalifikacije
VRATARI (3):
Ivan Pešić - Meškov Brest
Filip Ivić - PPD Zagreb
Ivan Stevanović - PPD Zagreb
KRILNI IGRAČI (3):
Manuel Štrlek - Vive Tauron Kielce
Ivan Čupić - Vive Tauron Kielce
Zlatko Horvat - PPD Zagreb
KRUŽNI IGRAČI (3):
Ilija Brozović - Kiel
Krešimir Kozina - Flensburg-Handewitt
Marino Marić - Melsungen
VANJSKI IGRAČI (11):
Marko Kopljar - Barcelona
Luka Šebetić - PPD Zagreb
Denis Buntić - Vive Tauron Kielce
Igor Karačić - Vardar
Luka Cindrić - Vardar
Domagoj Duvnjak - Kiel
Domagoj Pavlović - PPD Zagreb
Marko Mamić - Dunkerque
Ivan Slišković - Veszprem
Jakov Gojun - Fuechse Berlin
Stipe Mandalinić - PPD Zagreb