Split Tommy predstavio svjetsko pojačanje Neta

Malonogometni klub Split Tommy predstavio je najveće pojačanje u svojoj povijesti - Brazilca Neta, koji je 2012. bio proglašen najboljim svjetskim malonogometašem.

Ponosni smo što smo doveli Neta. Prije par godina ovakvo što je bilo nezamislivo. Hvala tvrtki Tommy i upravi što smo realizirali ovaj transfer. S Netom ćemo pokušati osvojiti i prvenstvo i kup, izjavio je predsjednik Split Tommyja Ivo Zoković na predstavljanju 34-godišnjeg Brazilca, koji je 2012. osvojio Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka.

Neto je svjestan što se od njega očekuje: Hvala svima na povjerenju i nadam se da ću se odužiti osvajanjem prvenstva kako bismo sudjelovali u Ligi prvaka. Svojim ću znanjem sto posto braniti boje Splita.

Izvrsni Brazilac dobro je proučio u kakav grad dolazi: Poznajem vaš futsal, pogotovo reprezentaciju s kojom sam se u dresu Brazila često susretao. Ja i žena smo dosta istraživali o gradu, rekli su mi da je najsportskiji grad. Upravo su ljepota grada i države ono zbog čega sam još sretniji što sam tu.

Neto je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost nastavka suradnje. Debitirati bi mogao već u petak u Zagrebu u najvećem derbiju protiv glavnog rivala Nacionala.

Prošle godine nam je u dvobojima s Nacionalom nešto nedostajalo i nadamo se da ćemo to dobiti s Netom. Čast mi je trenirati najboljeg igrača svijeta 2012. Nacional je ponovno jak i čeka nas veliki posao, naglasio je trener Splićana Mladen Perica.