ESI: Sinkovići vesla zamijenili lopatama

Simboličnom sadnjom prvog stabla, kojeg su zajednički posadili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i predsjednik Organizacijskog odbora Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci Zrinko Čustonja započela je akcija sadnje 500 novih sadnica u okruženju Jarunskih jezera.

Stabla su sadili i gimnastičar Mario Možnik te košarkaši Cibone, ujedno i službeni ambasadori Igara, a pridružili su im se i veslači Valent i Martin Sinković, rukometaši PPD Zagreb i rukometašice Lokomotive uz niz drugih uspješnih zagrebačkih sportaša.

Akcija sadnje stabala na RŠC Jarun pokrenuta je u sklopu organizacije ESI-ja kojem će ovog srpnja domaćini biti Zagreb i Rijeka. Simbolika samog događaja očituje se kroz činjenicu kako će posađena stabla predstavljati sveučilišta koja će nastupati na Europskim sveučilišnim igrama.

Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. Kada takav skup akademskih građana, budućih lidera i kvalitetnih sportaša dolazi u Hrvatsku, to je velika stvar za našu zemlju i hrvatski akademski sport, naglasio je Čustonja.