Judo: Mišković zlatna u Maroku, Kumrića zaustavila ozljeda

Najbolji hrvatski judoka Zlatko Kumrić zaustavljen je u polufinalu Afričkog kupa u Maroku u kategoriji do 100 kilograma. Zbog ozljede rebara morao je predati bez borbe meč za broncu.

Kumrić je na putu do polufinala potvrdio odličnu formu pobjedama protiv reprezentativca Azerbajdžana u prvom kolu i Španjolca San Martina Carrere u četvrtfinalu. U borbi sa Španjolcem Kumrić je ozlijedio rebra, zbog čega nije potpuno spreman mogao ući u polufinalni dvoboj s Britancem Fletcherom koji ga je na kraju svladao (0:1) i gurnuo u borbu za 3. mjesto. No, spomenuta ozljeda onemogućila je hrvatskog borca da izađe na tatami u meču za broncu i donese Hrvatskoj još jedno odličje na turniru u Casablanci.

Mišković Hasanbegović osvojila zlato

U subotu je hrvatska reprezentativka Marijana Mišković Hasanbegović u kategoriji do 63 kg osvojila zlatnu medalju. Nakon što je svladala Francuskinju, Marokanku i Španjolku, u finalu je slavila protiv Ruskinje Surakatove te osvojila još 100 bodova u lovu na mjesto u ždrijebu ovogodišnjeg olimpijskog turnira u Rio de Janeiru. Uspije li u svojoj misiji, Mišković Hasanbegović drugi bi put nastupila na Olimpijskim igrama, nakon što je u Londonu 2012. postala prva hrvatska judašica koja se našla u olimpijskoj reprezentaciji.