Mrđen: Žao mi je što nije bilo jedan razlike

Nakon što su svladale Crnu Goru u Splitu 23:22, hrvatske rukometašice poražene su od istih protivnica u dvoboju igranom u Baru 29:31 u kvalifikacijskoj skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u prosincu u Švedskoj.

Nakon utakmice u Baru hrvatski izbornik Goran Mrđen rekao je kako žali za propuštenom prilikom koja je našim igračicama mogla donijeti prvo mjesto.

Mislim da smo pali sredinom drugog poluvremena, nismo to energetski izdržali. Nije bilo kvalitete u obrani i duelima i tu su se odvojile. Uspjeli smo ipak nadoknaditi minus pet i doći do egala, no žao mi je što, već kad smo izgubili, nije bilo jedan razlike, pa bismo onda sa sljedeće dvije pobjede bili prvi u grupi, izjavio je Mrđen.

Mislim da smo jako loše otvorile utkamkicu. Opet se osjetila nesigurnost u obrani što govori i rezultat prvog poluvremena u kojemu u smo primili 19 golova. Sve u svemu, moramo poraditi na obrani. Drugo poluvrijeme smo se uspjele posložiti, a i u napadu je izgledalo puno bolje, tako da je na kraju presudila čista sreća. Imamo mladu i perspektivnu ekipu kojoj treba još vremena da se uhoda i nadam se da će drugi put biti bolje, izjavila je hrvatska reprezentativka Andrea Penezić, koja je predvodila Hrvatsku s osam pogodaka.

Do kraja kvalifikacija Hrvatsku očekuju još dvoboji sa Slovenijom i Makedonijom početkom lipnja.