EP hrvanje: Lizatović ostao bez bronce

Hrvatski reprezentativac Ivan Lizatović ostao je bez brončanog odličja u kategoriji do 59 kg grčko-rimskim načinom na Europskom hrvačkom prvenstvu u Rigi, nakon što ga je Ukrajinac Dmitro Cimbaliuk pobijedio u borbi za medalju.

Lizatović je do borbe za odličje došao kroz repesaž, nakon poraza u osmini finala od Armenca Romana Amojana, koji se probio do finala te tako našeg reprezentativca ostavio u turniru. Član zagrebačke Lokomotive tu je priliku iskoristio i pobjedom nad Gruzijcem Iraklijem Šavadzeom (14:9) stigao do borbe za broncu.

Nakon minute i pol borbe za broncu Lizatović je dobio priliku u parteru, zbog pasivnosti Ukrajinca. No, Cimbaliuk se dobro obranio i u kontranapadu s nekoliko atraktivnih bacanja došao do pobjede. Uz Ukrajinca, broncu je izborio i Moldavac Donior Islamov. Naslov europskog prvaka osvojio je Rus Mingijan Semjonov koji je u finalu bio bolji od Armenca Amojana.

Pretposljednjeg dana natjecanja u Rigi na strunjaču su izašla još dvojica hrvatskih predstavnika. U kategoriji do 66 kg od Danijel Janečić je u kvalifikacijama svladao Rumunja Georgiana Carpena, a u osmini finala bolji od našeg reprezentativca bio je Gruzijac Šmagi Bolkvadze (4:8). U kategoriji do 130 kg za Stjepana Lavrića već je prva borba bila i posljednja, jer ga je svladao Gruzijac Jakobi Kajaia (0:5).

Završnog dana Europskog prvenstva nastupit će još četvorica hrvatskih reprezentativaca. U kategoriji do 71 kg Dominika Etlingera u kvalifikacijskom kolu čeka Nijemac Frank Staebler. U kategoriji do 75 kg Neven Žugaj je dobio izravno mjesto u osmini finala, a suparnik mu je Grk Georgios Prevolarakis. I Božo Starčević je u osmini finala kategorije do 80 kg, gdje će put prema četvrtfinalu tražiti preko Latvijca Aleksandrsa Visnakovsa. U kategoriji do 85 kg Nenad Žugaj će krenuti od kvalifikacijskog kola u kojem mu je suparnik Estonac Eerik Aps.