Skokovi: Forfang pobijedio Petera Prevca

Norveški skakač na skijama Johann Andre Forfang stigao je do prve pobjede u Svjetskom kupu na natjecanju u njemačkom Titisee-Neustadtu, gdje je nadmašio gotovo nepobjedivog Slovenca Petera Prevca.

Forfang je do premijerne pobjede stigao skokovima od 144 i 143 metra te za 4,7 bodova nadmašio vodećeg u Svjetskom kupu. Prevc je u prvoj seriji imao skok od 139 metara, a u drugoj je bio za pola metra kraći, što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto. Treći je bio još jedan Norvežanin, Kenneth Gangnes, a četvrti Prevcov mlađi brat Domen.

Peter Prevc je imao priliku postaviti novi rekord u broju pobjeda u jednoj sezoni Svjetskog kupa, ali je ostao surekorder s Gregorom Schlierenzauerom koji je u sezoni 2008./09. 13 puta pobjeđivao, baš kao i Slovenac ove sezone. Novu priliku Prevc će imati već u nedjelju na istom mjestu, a ako mu ni to ne uspije, ostaje mu završnica Svjetskoga kupa na Planici.

No, s današnjim drugim mjestom Peter Prevc je postao drugi skakač u povijesti koji je prešao granicu od 2000 bodova u jednoj sezoni, a nema sumnje da će nadmašiti rekordera Schlierenzauera koji je prije sedam sezona sakupio 2083 boda. Prevc ih je dosad u ovoj sezoni prikupio 2023.