Dobar posao u Halleu: Hrgoviću zlato, Sep najbolji boksač turnira

Hrvatska boksačka reprezentacija, a među njima i trojica predstavnika BK Leonardo, vraća se s 43. Chemiepokala u njemačkom gradu Halleu s tri medalje.

Baš i kao prošlog mjeseca u Debrecenu, najbolji hrvatski superteškaš Filip Hrgović osvojio je zlato, srebrom se okitio naš poluteškaški olimpijac Hrvoje Sep, a u debitantskom nastupu za reprezentaciju broncu je zaslužio teškaš Alen Babić.

U Halleu je boksao i hrvatski prvak u velter kategoriji (-69 kg) iz BK Gladijator Marko Zeljko, koji je u četvrtfinalu bodovno izgubio od srebrnog Nijemca Arajika Marutjana.

Hrgović je do još jednog trofeja stigao u šampionskom stilu. U finalnom dvoboju tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Rusa Andreja Afonina.

Nisam baš bio zadovoljan polufinalnim dvobojem i bodovnom pobjedom protiv Jordanca Lashaisha. Međutim, u finalu je bilo kudikamo bolje. Čini se da me bolji suparnici tjeraju da i sam budem bolji,  rekao je 23-godišnji hrvatski šampion.

Sasvim blizu zlatne medalje bio je i Sep, ali bodovni su suci podijeljenom odlukom u izvanrednom finalnom dvoboju prednost dali njemačkom poluteškašu Sergeu Michelu. Potom se dogodio povijesni presedan i svojevrsno priznanje organizatora da suci nisu bili u pravu, jer Sep je kao poraženi, pored desetorice prvaka po kategorijama, dobio nagradu za najboljeg boksača turnira.

Hrvatski prvak u teškoj kategoriji Babić u Halleu je osvojio broncu i to nakon sasvim izjednačene polufinalne borbe, protiv Rusa Sadama Magomedova. Iskusni ruski boksač pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca (28:28, 28:29, 30:27).

Napravili smo dobar posao na jednom od najcijenjenih europskih turnira. Hrgović je u finalu boksao izvanredno, a Sep i Babić zaslužili su više. Gotovo 30 godina sam u boksu i nisam još čuo da se nagrada za najboljeg boksača cijelog turnira daje poraženom u finalu. Jasno je, dakle, tko je zapravo pobijedio u poluteškaškom finalu. U svakom slučaju, Sep i Hrgović su u dobroj formi četiri mjeseca prije Olimpijskih igara, naglasio je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.