Radovani: HNS je naš savez i moramo spustiti tenzije

Hrvatski nogometni savez je naš savez, drugoga nemamo. Moramo spustiti tenzije i krenuti prema jednom partnerskom odnosu, rekao je Vinko Radovani u svojoj prvoj izjavi na novoj dužnosti novinarima te istaknuo kako će se u Županijskom savezu zauzimati za transparentnost, ali i za smirivanje napetosti u Hrvatskom nogometnom savezu.

Vinko Radovani je u petak izabran za novog predsjednika splitsko-dalmatinske županije Nogometnog saveza nakon što je na tome mjestu naslijedio Alojzija Šuprahu, koji je u listopadu prošle godine podnio ostavku zbog, kako je tada obrazložio, osobnih razloga, a uslijed neviđenog pritiska na njega i članove njegove obitelji.

Radovani je napomenuo kako će se zauzimati za: Vraćanje mira, dostojanstva, transparentnosti u radu i demistificiranje uloga svih tijela u Županijskom savezu,  primjerice njegovog predsjednika, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora.

Na upit kakav se može očekivati odnos novog vodstva Županijskog saveza sa čelnicima HNS-a Davorom Šukerom i Damirom Vrbanovićem, Radovani je istaknuo kako se sa tim ljudima često susreće, te da će to činiti i ubuduće.

Razgovarat ćemo o nogometnim temama, a borba Županijskog saveza ići će u pravcu implementacije odredaba Zakona o športu kroz naš  županijski statut i jednako tako i u statutu Hrvatskog nogometnog saveza. Mi ćemo u toj borbi ustrajati i nećemo stati, poručio je Radovani i dodao kako će insistirati da predstavnik splitsko-dalmatinskog Nogometnog saveza bude zastupljen u Odboru za hitnost HNS-a.

Prije svega mislim da predstavnik, odnosno predsjednik Hajduka, treba biti u Odboru za hitnost HNS-a i ravnopavno u tom tijelu participirati sa Rijekom i Dinamom, te ostalim članovima koji sudjeluju u radu tog odbora, istaknuo je Radovani.