Nakon nova dva poraza izbornik U-16 Bračun dobio otkaz

Nakon niza loših pripremnih rezultata izbornik hrvatske U-16 reprezentacije Milivoj Bračun dobio je otkaz. Naime, Hrvatska je domaćin Europskog U-17 prvenstva, a mladi nogometaši ostvarili su samo jednu pobjedu uz tri remija i četiri poraza. Kap koja je prelila čašu bila su posljednja dva poraza protiv Turske u Rovinju (0:3 i 1:3).

Zahvaljujem gospodinu Bračunu na uloženom trudu i moram reći vrlo korektnoj suradnji. Uzimajući u obzir i privatne razloge i ambicije Bračuna, dogovorili smo se oko sporazumnog završetka suradnje. Kako zbog predstojećeg domaćinstva Europskog prvenstva ova generacija ima jednu specifičnu važnost u najkraćem roku odlučit ćemo se za najbolje moguće rješenje kako bi na EP-u izvukli maksimum pred svojim gledateljima, izjavio je tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak.

Milivoj Bračun preuzeo je U-16 reprezentaciju u kolovozu prošle godine, nasljedivši Darija Bašića koji je reprezentaciju odveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Čileu na kojemu je pretrpjela poraz od Malija.