Rađa: Ne razumijem zašto su nas zavlačili mjesec dana

Članovi Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i Josip Vranković razočarani su se vratili iz Španjolske nakon što od predsjednika Laboral Kutxe nisu dobili dopuštenje da Velimir Perasović bude hrvatski izbornik i trener toga kluba.

Pojavile su se neke informacije po medijima da Velimir Perasović nije htio biti izbornik i stvarno ne znam otkuda nekome hrabrosti tako nešto objaviti. Perasović je htio biti izbornik, ali vlasnik njegovog kluba ima pravo odbiti dati mu dopuštenje da bude i hrvatski izbornik, pogotovo što je on bio jedan od kreatora pravilnika kako trener u španjolskoj ligi ne može biti i izbornik neke druge reprezentacije, naglasio je pri povratku Rađa.

Predsjednika Stručnog savjeta zasmetalo je zavlačenje čelnika Laboral Kutxe: Ono što ne razumijem što nas je mjesec dana zavlačio. Mi smo otputovali u Španjolsku, potrošili novce Savezu kako bi nam on u pet minuta rekao da to ne dolazi u obzir. To nam je mogao reći i prije mjesec dana preko telefona i bila bi završena ta priča.

Rađa je naglasio kako sada slijedi usuglašavanje oko novog kandidata: Sada se okrećemo pronalaženju rješenja. Moramo obaviti konzultacije s ostalim članovima Stručnog savjeta kako bi dali svoje prijedloge. Kada se usuglasimo oko jednog imena to ćemo odmah i objaviti. Ne želimo sada razvlačiti tu priču s nagađanjima oko potencijalnih kandidata.

Rađa je dodao kako su se nadali pozitivnom rješenju: Napravili smo što smo mogli napraviti i ne treba žaliti za prolivenim mlijekom. Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Naše razmišljanje je bilo ako nas već zovu da dođemo u Španjolsku da postoji nada.

Rađa je dodao kako se stvara umjetan pritisak oko izbora novog izbornika: Stvara se nekakvi umjetni pritisak kako bi što prije objavili tko će biti novi hrvatski izbornik. Morate znati da su svi igrači do kraja petog mjeseca u glavama isključivo orijentirani na svoje klubove, a to se odnosi i na trenere kako bi napravili što bolji rezultat. Tako da je to umjetan pritisak na nas. Sve ćete saznati za nekoliko dana.