Bivša francuska ministrica optužila Nadala za doping

Nakon što se Rafael Nadal pridružio onima koji smatraju kako Mariju Šarapovu treba kazniti zbog uzimanja zabranjene supstancije - meldonija, i sam se našao na udaru bivše francuske ministrice Zdravlja i sporta.

Naime, nakon što je i sam priznao kako je koristio inovativne metode liječenja pri pokušaju oporavka od brojnih ozljeda, prvenstveno koljena, bivša francuska ministrica Zdravlja i sporta, Roselyne Bachelot, izjavila je za tamošnje medije da je pozitivan dopinški test glavni razlog Nadalove sedmomjesečne stanke 2012. godine, prenosi The Associated Press.

Uvijek sam bio otvoren i nikada nisam ništa krio. Prvi put kad sam koristio metodu liječenja plazmom rezultati su bili fantastični, ali drugi put je bilo loše. Morao sam prekinuti s igranjem na sedam mjeseci. S matičnim stanicama sam imao dva tretmana na koljenima i to je bilo jako dobro. Ne činim ništa loše, nikada nisam, niti namjeravam raditi nešto nedopušteno, izjavio je u četvrtak Nadal.

Španjolska Vlada i Olimpijski odbor odmah su stali u obranu jednog od najboljih sportaša u povijesti ovog sporta.

Nadal je uvijek pristupao nebrojenim antidopinškim kontorolama i uvijek su nalazi bili negativni. Tako je bilo kroz cijelu njegovu karijeru, stoji, između ostaloga, u službenom priopćenju Španjolškog olimpijskog odbora.

Predsjednik španjolskog Nacionalnog sportskog vijeća, Miguel Cardenal, optužbe francuske ministrice nazvao je ogovaranjem jednog od najvažnijih sportaša u povijesti.