Pokušali se "očistiti" za Mainz i dobili kaznu

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) kaznio je nogometaše Werdera, Austrijanca Zlatka Junuzovića i Nijemca Clemensa Fritza sa po 20.000 eura jer su na utakmici protiv Hannovera namjerno iznudili žute kartone kako bi se očistili uoči važne utakmice protiv Mainza.

Kapetan Werdera Fritz i njegov zamjenik Junuzović namjerno su zaradili žute kartone kako bi propustili utakmicu protiv Bayerna, te se vratili u sastav u derbiju začelja protiv Mainza. Njihov potez ostao bi bez sankcija da se nakon pobjede protiv Hannovera (4:1) nisu pohvalili novinarima.

Nakon što su sve priznali u kameru, vodstvo Saveza pokrenulo je istragu i novčano ih kaznio. Dodatne sankcije nisu dobili pa će pauzirati samo iduću utakmicu protiv Bayerna.

Ova kazna bi trebala imati preventivan učinak i biti poruka ostalim igračima, poručio je predsjednik Sportskog suda Hans E. Lorenz dodavši ironično:

U Bundesligi igrači dobivaju čudne žute kartone. Nekima je trebao slobodan dan kako bi punicama išli na rođendan, nekima se rodio sin, a nekima se nije dalo putovati autobusom na iduću utakmicu.

Werder se trenutačno nalazi na 13. mjestu Bundeslige sa 27 bodova, tri više od dodatnih kvalifikacija i šest bodova više od zone ispadanja.