Brozović Rakitićevim stopama: U Sevillu umjesto Banege?

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i milanskog Intera Marcelo Brozović mogao bi na ljeto prijeći u Sevillu kao zamjena za Évera Banegu kojeg u svoje redove želi dovesti Inter, pišu sportske novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli.

Sevilla je već bila razmatrala njegov dolazak, jer joj je bio ponuđen, ali je na kraju otišao u Inter. U Italiji razmišljaju o njegovom odlasku u slučaju da dovedu Benagu. Time bi se mogla aktivirati mogućnost Brozovićevog prelaska u Sevillu kao zamjena za Évera Banegu, tvrde te novine.

Brozović ima ugovor s Interom do ljeta 2019., a prema podacima Transfermarkta njegova tržišna vrijednost iznosi 11,5 milijuna eura. Argentinski vezni igrač Benaga procijenjen je na 15 milijuna eura, a ugovor mu istječe ovo ljeto uz mogućnost produženja za dodatnu sezonu.

Sportski direktor Intera Piero Ausilio obavijestio je Sevillu da pregovara s njezinim igračem, prenijela je talijanska televizija Mediaset.

Pisali smo Sevilli kako bi znali da razgovaramo s Banegom. To je zbog dobrih odnosa i međusobnog poštovanja koje postoji između naših klubova. Igrač nam se sviđa i postoji mogućnost njegovog dolaska, rekao je Ausilio.

Talijanski i španjolski mediji pišu kako su pregovori između Intera i Banege uznapredovali i da je sasvim izvjestan njegov prelazak u milansku momčad jer mu je ponuđena puno veća plaća u odnosu na onu koju prima u Sevilli.

Inter se nalazi na petom mjestu u talijanskom prvenstvu, a Sevilla na petom mjestu u španjolskom. Sevilla će u svibnju igrati finale španjolskog kupa protiv Barcelone, a u četvrtak je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige odigrala 0:0 u gostima kod Basela.

Brozović je ove sezone sudjelovao u 25 utakmica za Inter te je postigao šest golova, a triput je asistirao za pogodak.