Halilović zadovoljio, na ljeto se vraća u Barcelonu?

Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez naglasio je kako su u klubu zadovoljni razvojem 19-godišnjeg Alena Halilovića, posuđenog na godinu dana Sportingu iz Gijona, te da će na ljeto odlučiti što s njim.

Halilović igra dobro i jako smo zadovoljni njime. Ovo je bila opasna posudba, jer se radi o mladom igraču koji je morao otići kako bi mogao igrati i natjecati se te pokazati što zna. Na ljeto ćemo procijeniti što je najbolje učiniti, izjavio je Fernandez gostujući u sportskoj emisiji Estudio Estadio na španjolskoj javnoj televiziji TVE.

Halilović je za Sporting igrao u 28 utakmica u kojima je postigao pet pogodaka i još pet puta asistirao igrajući na poziciji ofenzivnog veznog igrača. U ponedjeljak ga je hrvatski izbornik Ante Čačić pozvao u reprezentaciju za pripremne utakmice protiv Izraela i Mađarske.

Mladi hrvatski nogometaš ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2019., a od odlaska na posudbu u Sporting cijena mu se udvostručila s pet milijuna eura na deset milijuna.

Za mlade igrače, za koje iduće sezone ne bude mjesta u momčadi, Barcelona će tražiti posudbe ili prodaje uz mogućnost otkupa. Za mlade je najbolje da igraju, naglasio je Fernandez.

Halilović: Sada razmišljam samo o spasu Sportinga

Halilović je potvrdio da će se o njegovoj sudbini u Barceloni odlučivati na ljeto, a trenutačno ga zanima samo Sporting: Sada samo razmišljam kako spasiti Sporting od ispadanja u drugu ligu.

Sporting se trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu s dva boda zaostatka za Rayom Vallecanom koji se nalazi izvan zone ispadanja.

Mate Bilić: Halilović se ne treba bojati ostanka u Sportingu

Bivši hrvatski napadač Mate Bilić, koji je za Sporting igrao od 2008. do 2013., smatra da je za Halilovića dolazak u Gijon bio dobar potez s obzirom na konkurenciju u Barceloni.

Alen je talentirani igrač koji sada igra puno i postiže pogotke. Pred njim je budućnost pa se ne treba bojati ni ostanka u Sportingu, ni odlaska iz njega, zaključuje Bilić.