Nadal: Nikad nisam pao u iskušenje uzeti doping

Najavljujući svoj nastup na prvom ovosezonskom ATP turniru Masters 1000 serije u Indian Wellsu i komentirajući pozitivan dopinški test Marije Šarapove, Rafael Nadal još je jednom odbacio špekulacije o korištenju nedopuštenih sredstava.

Nikada nisam bio u iskušenju napraviti nešto što nije dopušteno.  Mi smo uzori djeci i kad bih činio nešto što bi bilo u suprotnosti s tim lagao bih sebe, a ne svoje suparnike, izjavio je Nadal odgovarajući na novinarsko pitanje o dugogodišnjim špekulacijama da je i sam uzimao nedopuštena sredstva.

Malo sam umoran od tih glasina. Ja sam potpuno čist, dodao je Nadal koji nikada nije bio pozitivan na dopinškoj kontroli, ali je često bio meta mnogih napada kritičara.Nadal je priznao da je pri pokušaju oporavka od brojnih ozljeda, prvenstveno za koljena, koristio neke inovativne metode liječenja: Uvijek sam bio otvoren i nikada nisam ništa krio. Prvi put kad sam koristio metodu liječenja plazmom rezultati su bili fantastični, ali drugi put je bilo loše. Morao sam prekinuti s igranjem na sedam mjeseci. S matičnim stanicama sam imao dva tretmana na koljenima i to je bilo jako dobro. Ne činim ništa loše, nikada nisam, niti namjeravam raditi nešto nedopušteno.

Jedan od najboljih tenisača u povijesti ovog sporta zauzeo je stav da bi Šarapova trebala biti kažnjena zbog uporabe meladonija: Teško je zamisliti da se nešto takvo može dogoditi, ali pogreške se događaju. Trebala bi biti kažnjena. Želim vjerovati da se radi o pogrešci, da ona to nije namjerno činila. No, očigledno se radi o nemaru. Zbog toga mora odgovarati.