Hrvat na tronu: Miro Bilan MVP regionalne ABA lige

Nakon što je u srijedu Ante Toni Žižić proglašen najboljim mladim košarkašem regionalne košarkaške ABA lige, iz ureda lige stiglo je još veće priznanje. Naime, centar Cedevite Miro Bilan proglašen je najkorisnijim igračem ligaškog dijela sezone.

Bilan je u prosjeku postizao 14,7 koševa, 7,8 skokova i dvije asistencije. Centar hrvatskog prvaka jedini je ove sezone dva puta osvajao naslov najkorisnijeg igrača mjeseca (studeni i prosinac) te pet puta bio najkorisniji igrač kola.Nije propustio nijednu utakmicu, a šest puta bio je na dvostrukom dvoznamenkastom učinku po broju koševa i skokova. Najbolji učinak imao je u 14. kolu, kad je na gostovanju kod Igokee prikupio 37 valorizacijskih bodova ubacivši 24 koša uz 11 skokova za 26 minuta igre.

Peti hrvatski košarkaš dobitnik ove nagrade

U dosadašnjih 15 sezona postojanja ABA lige Bilan je peti hrvatski košarkaš koji je ponio naslov najkorisnijeg igrača ligaškog dijela sezone. U prvoj sezoni 2000./2001. taj je naslov osvojio bivši Bilanov suigrač Marino Baždarić, dok je igrao za riječko Triglav osiguranje. Osam godina poslije (2008./2009.) MVP naslov ponio je centar Zagreba Ante Tomić, a u sezoni 2010./2011. Zagreb je u današnjem centru Cedevite Luki Žoriću dobio drugog najkorisnijeg igrača lige. U pohodu Cibone na naslov prvaka ABA lige Dario Šarić je u sezoni 2013./2014. zaradio MVP trofej, kad je bio i najbolji strijelac.

Bilan je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Cedevite u doigravanje za prvaka ABA lige u kojem ih u polufinalu očekuju dvoboji s Crvenom zvezdom.