Tigran Movsisyan: Pobijedit ću sve koji mi stoje na putu do naslova FFC prvaka

Nakon što je poražen u borbi za naslov prvaka na Final Fight Championshipu koji je održan u Rijeci, Tigran Movsisyan se vraća u FFC ring. U Beču će mu 18. ožujka protivnik biti opasni gruzijski nokauter Beko Djoinashvili.

Tigran Movsisyan i Samo Petje pružili su sjajan meč na FFC-u 21 u Rijeci. Bio je to do tog trenutka najteži meč za slovenskog borca u FFC-u, a "Armenian Tiger" je opravdao ulogu izazivača u tom dvoboju. Iako je pružio prilično dobar otpor prvaku, suci su na kraju pobjedu dali Petjeu te je pojas ostao u njegovom vlasništvu.

Mislim da je to bila prilično izjednačena borba. Obojica smo tijekom meča imali svojih trenutaka. Njegova je taktika bila da skuplja bodove i nije želio ulaziti u otvorenu borbu. No, on je prvak i bio sam svjestan da moram puno više raditi kako bih došao do pobjede. Mislim da sam još imao rezervi u tom meču i da sam mogao i bolje, ali isto tako mislim da je pobjeda mogla otići i na moju stranu, prisjetio se meča u Rijeci, Tigran Movsisyan.

Samo Petje je tijekom prve runde bio nešto tehnički bolji i konkretniji te je radio pritisak. No, u drugoj je rundi napravio pogrešku i uspio sam ga uzdrmati. Izvukao se i tu sam možda mogao bolje reagirati, ali to je borba i u jednoj sekundi sve se može promijeniti.

U međuvremenu Samo Petje je ostao bez naslova jer je poražen u sljedećem meču. Točnije, u Ateni ga je nokautirao Meletis Kakoubavas.

Nisam vidio tu borbu i teško mi je komentirati što se dogodilo. Nisam dosad gledao grčkog borca, ali ako je uspio nokautirati prvaka to dovoljno govori o njegovim kvalitetama.

Od meča u Rijeci pa do ovog koji ga očekuje u Beču nije bio u borilištu te se posvetio studiju, ali i napornim treninzima za novog protivnika. Ovog će mu puta na suprotnoj strani biti Beko Djoinashvili koji dolazi iz Gruzije.

Za ovaj se meč pripremam kao i za svaki drugi. Ne radim ništa drukčije ili nešto posebno. Moram priznati da nisam previše proučavao njegove borbe, ali doći će vrijeme i za to. Pretpostavljam da će pokušati držati distancu, puno se kretati po ringu i pokušavati kickovima. Radit će nešto slično poput Tea Mikelića, ali jedina će razlika biti što ću ovog protivnika puno brže završiti, pun samopouzdanja izjavio je Tigran Movsisyan.

Jednostavno mislim da sam bolji borac i napravit ću sve da borbu učinim što zanimljivijom i kvalitetnijom tako da gledatelji mogu uživati. Želim borbu završiti nokautom. Vjerujem da će u Beču biti dosta mojih navijača s obzirom na to da je Brno u kojem živim blizu pa ih očekujem na tribinama.

S obzirom na ono što je pokazao protiv Petjea u borbi za naslov najboljeg u lakoj kategoriji Movsisyan se nada da će ponovo dobiti priliku doći do FFC pojasa.

Nisam iskoristio prvu priliku. Pogriješio sam, ali nisam razočarao. Pogreške se više neće ponoviti i pobijedit ću sve koji mi stoje na putu do naslova prvaka. Sad je na redu borba protiv Gruzijca i zanima me samo pobjede. Nakon toga slijede nove borbe i jedino što mi je bitno je da nastavim pobjeđivati, rekao je Movsisyan i naglasio da mu je užitak boriti se na događajima u organizaciji Final Fight Championshipa.

Organizacija FFC događaja je svaki put na vrhunskoj razini. Iskreno mislim da je FFC u ovom trenutku jedna od najboljih europskih organizacija. Uostalom, FFC to dokazuje svakom svojom novom priredbom, izjavio je pred kraj razgovora za Fight Site Tigran Movsisyan koji je s 14 godina krenuo u borilačke vode.

Niti sam ne znam razlog zašto sam se počeo baviti kick boksom. Imao sam 14 godina i jednostavno sam počeo odlaziti na treninge. Vidio sam jedan K1 Max događaj na televiziji i od tog se trenutka zaljubio u ovaj sport, dodao je Movsisyan kojeg ćemo 18. ožujka gledati na FFC-u 23 u Beču.