Gračan s Jedvajem i Pašalićem na uzvrat sa Španjolcima

Pred hrvatskom U-21 reprezentacijom kvalifikacijske su utakmice sa Španjolskom i Estonijom za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Poljskoj.

Naši mladi reprezentativci okupit će se u ponedjeljak 21. ožujka u Zagrebu, a dvoboj s vršnjacima iz Španjolske na rasporedu je tri dana poslije u Burgosu. Kvalifikacijski susret s Estonijom je 28. ožujka u Zaprešiću.

Izbornik Nenad Gračan za kvalifikacijske je susrete pozvao Dominika Livakovića (Zagreb), Josipa Posavca (Palermo), Marka Marića (Lechia Gdansk), Josipa Juranovića i Frana Tudora (Hajduk Split), Jozu Šimunovića (Celtic), Duju Ćaletu-Cara (Red Bull Salzburg), Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen), Dinu Perića, Luku Capana, Ivana Fiolića i Marka Kolara (Lokomotiva), Antonija Milića (Oostende), Josipa Radoševića (Eibar), Marka Roga, Antu Ćorića i Domagoja Pavičića (Dinamo), Filipa Krovinovića (Rio Ave), Marija Pašalića (Monaco), Petra Bočkaja (Inter) te Stipu Pericu (Udinese Calcio), dok je Dino Mikanović (Aarhus) pozvan za utakmicu s Estonijom.

Imali smo određene probleme, dosta igrača imalo je ozljede ili nisu bili u punom pogonu stoga još moramo vidjeti kako će se sve odviti. Što se tiče Nikole Vlašića, on je tek ušao u trenažni proces te smo se s klubom dogovorili da ga ne zovemo za ove dvije utakmice kako bismo mu omogućili da se normalno pripremi, rekao je Gračan.

Pred nama je zahtjevna utakmica u Burgosu. Španjolska je pokazala svoju snagu u europskim kvalifikacijama, ima širok izbor igrača koji su stalno na okupu te izbornika koji koristi igrače s kontinuitetom nastupa. Oni nemaju problema po tom pitanju. No, smatram da i mi imamo momčad koja može odgovoriti izazovu te ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat, dodao je izbornik.

Hrvatska se uoči nastavka kvalifikacija nalazi na drugom mjestu na ljestvici skupine 6 s 12 osvojenih bodova. Vodi Španjolska s 13 bodova, treća je Švedska s deset, a slijede još Gruzija sa šest, Estonija s četiri i San Marino s bodom.

Nastup na Europskom prvenstvu osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u play-off za Euro.