Dunga: Neymara ću radije voditi na OI nego na Copa Americu

Brazilski nogometni izbornik Dunga je izjavio kako bi radije izabrao da zvijezda Barcelone Neymar igra za brazilsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru nego na Copa America ako mu matični klub dopusti da nastupi na samo jednom velikom turniru ovo ljeto.   

Neymarov prepun ljetni raspored predmet je rasprava s obzirom da je Barcelonina zvijezda rekla da planira sudjelovati na oba turnira, na Copa America u SAD-u u lipnju i na nogometnom, turniru na Olimpijskim igrama u kolovozu. No izgledi da mu Barcelona dopusti da igra na oba natjecanja su minimalni.

Kako je Copa America dio FIFA-ina kalendara, Barcelona ima obvezu pustiti Brazilca, no katalonski klub nema nikakvu obavezu pustiti ga na Olimpijske igre u Rio. Tako da je moguće da Barcelona Neymaru da zeleno svijetlo za nastup na OI pod uvjetom da ne inzistira na Copa America.

Dunga, koji trenutačno u Europi pregovara o puštanju brazilskih reprezentativaca koji igraju u europskim klubovima za obveze brazilske reprezentacije ovo ljeto, rekao je da će se, ako bude morao birati, odlučiti voditi Neymara na Olimpijske igre.

Teško je izabrati, ali mislim da je važnije pokušati osvojiti medalju koju Brazil još nema. Pogotovo s obzirom na činjenicu da su Olimpijske igre u Brazilu. Razgovarat ćemo svi zajedno Neymar, Barcelona i pokušati vidjeti što se može učiniti, rekao je Dunga.

Neymar bi tako mogao biti jedan od tri igrača starijih od 23 godina, koliko je dopušteno imati u olimpijskoj momčadi.

Copa America, koja ove godine slavi 100. obljetnicu, održava se u deset gradova u SAD-u od 3. do 26. lipnja. Brazil je u skupini B s Peruom, Haitijem i Ekvadorom.