Cibonin Ante Žižić najbolji mladi igrač ABA lige

Cibonin Ante Žižić izabran je za najboljeg mladog igrača ABA lige u sezoni 2015./2016. u izboru u kojemu su glasovali treneri momčadi, navijači i dužnosnici.

Devetnaestogodišnji juniorski reprezentativac Hrvatske izabran je ispred Zvezdinog Marka Gudurića i Megaleksovog Timothea Luwawua-Cabarrota.

Žižić je dobio 32,9 posto kombiniranih glasova, Gudurić 23 posto, a Luwawu-Cabarrot 19,83 posto. Žižića su najboljim proglasili trenera, a navijači su prednost dali Guduriću, ispred Vanje Marinkovića iz Partizana.

Žižiću je ovo druga sezona u Ciboni, u kojoj je postao startni centar. Prosječno za 26 minuta na parketu zabija 13,4 poena, uz osam skokova i valuaciju 18. S tom statistikom prvi je skakač, 12. strijelac i treći u ukupnom indeksu igrača.

Ovo je treća godina da ABA liga proglašava najveću nadu, izbor u kojem sudjeluju igrači mlađi od 22 godine, a drugi put je tu nagradu odnio igrač Cibone. Dario Šarić je u Ciboninom dresu to priznanje dobio 2014. godine, kad su 'vukovi' pod njegovim vodstvom osvojili naslov prvaka, a prošle godine je trofej završio u rukama centra Mega Leksa Nikole Jokića, koji je potom preselio u NBA ligu i potpisao za Denver Nuggetse.