Čačić objavio popis, Olić pozvan na oproštajnu utakmicu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis od 20 igrača za predstojeće pripremne utakmice protiv Izraela i Mađarske.

Na popisu igrača koji će se okupiti 20. ožujka u Zagrebu od istaknutijih imena nema Andreja Kramarića, a zanimljivo je da nema niti jednog igrača koji su često pokrivali poziciju lijevog bočnog - Pivarić je ozlijeđen, ali nisu pozvani ni Ivan Strinić ni Danijel Pranjić.

Želim vidjeti kako se možemo nositi bez klasične lijeve noge na toj poziciji. Pranjić, Leovac i Strinić nisu otpisani. Imaju priliku nametnuti se u svojim klubovima. Opcije su nam na toj poziciji Šime Vrsaljko, a druga je Domagoj Vida, koji na toj poziciji igra i u Kijevu, pojasnio je tu odluku Čačić.


Poseban je poziv izbornik uputio Ivici Oliću da u Gradskom vrtu povede reprezentaciju i odigra pola sata protiv Izraelaca. Igrač koji je toliko dao hrvatskoj reprezentaciji ne zaslužuje otići iz nje preko novina. Predložio sam predsjedniku, a on je to prihvatio, da Oli damo priliku koju će, nadam se, prihvatiti, da u Osijeku povede reprezentaciju i odigrala pola sata, rekao je Čačić.

S Izraelom igramo u Osijeku 23. ožujka, a s Mađarskom tri dana kasnije u Budimpešti.

Ovo je posljednja reprezentativna stanka prije okupljanja za Euro. Treba nam što više imformacija za ono što nas čeka na Europskom prvenstvu, zato želim dati što više minuta što većem broju igrača. Iz tog razloga je popis skraćen, sa 17 igrača uz trojicu vratara. Oni koji nisu na popisu, a bili su već u reprezentaciji, nisu otpisani, istaknuo je izbornik.

Među takvima je i Andrej Kramarić koji je u dresu Hoffenheima počeo tresti mreže.

Zadovoljniji sam njegovim statusom, nego što sam bio na jesen. Sad participira i zabija. Međutim, kod njega je sad slična situacija kakva je bila s Lovrenom kad ga nisam vodio u Rusiju jer je baš tada dobio novog trenera i procijenio sam da je bolje da ostane u klubu i nametne se. To isto sada vrijedi za Kramarića, ali i za Duju Čopa, pojasnio je izbornik.

U A vrsti se ponovno našao i Alen Halilović. Radi se o kvalitetnom mladom igraču koji je skupio zavidnu minutažu u španjolskoj ligi, gdje zabija i asistira.

Čačić je istaknuo da će uloga favorita u ovim dvobojima koristiti za pritisak s kojim će se igrači nositi u Francuskoj.

Mi ćemo svaku utakmicu težiti da je rezultatski uspješno riješimo. Jedino kroz takve tenzije, kroz takve zahtjeve, možemo doći do informacije o onome što nas čeka na Euru.

Mnogi stručnjaci Hrvatsku vide u statusu reprezentacija koje mogu biti iznenađenje, prijetiti iz drugog plana glavnim favoritima: Naši igrači pariticipiraju u kvalitetnim ligama i velikim klubovima. Možemo se postaviti goropadno u svakoj utakmici. Zahvaljujući tim igračima koji su skrenuli pozornost na sebe, prepoznala nas je kompletna nogometna javnost, zaključio je hrvatski izbornik.

Kandidati za prijateljske utakmice protiv Izraela (23. ožujka) i Mađarske (26. ožujka)

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomtiv Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

VEZNI RED: Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Ivan Perišić, Marcelo Brozović (Inter Milano), Alen Halilović (Sporting Gijon), Domagoj Antolić (Dinamo)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo)