Lovrenov preporod se nastavlja: Igrač utakmice protiv Palacea

Dejan Lovren došao je za velik novac u Liverpool na ljeto 2014. godine i pod Brendanom Rodgersom bio je stalan predmet kritika. No dolazak Jurgena Kloppa preporodio je hrvatskog reprezentativca.

Klopp je po dolasku priznao kako nije čuo najbolje stvari o Lovrenu,  ali potom ga je praktički redovito uvrštavao u početnu postavu. Protiv Crystal Palacea odigrao je jučer svih 90 minuta i praktički je na svojim leđima iznio Liverpoolovu obranu, te je proglašen igračem utakmice.  To je samo nastavak odličnih igara zadnjih mjeseci, poput one protiv Leicester Citya krajem prošle godine.

Bivši napadač Tottenhama Garth Crooks pohvalio je Lovrena za BBC Sport: Trebalo mu je dosta vremena da se privikne na uvjete i zahtjeve u Liverpoolu. Njegova predstava protiv Crystal Palacea bila je fantastična, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Liverpool imao igrača manje. Ne znam zašto mu je trebalo tako puno vremena da se privikne na Anfield, ali čini se kako se napokon probudio, rekao je Crooks.
Hrvatski branič ostvario je jedan udarac na gol, imao 82 posto točnih dodavanja, kreirao je jednu šansu, imao jednu asistenciju, bio uspješan u 38 posto uklizavanja i 86 posto zračnih duela, jednom je presreo loptu, 10 puta je zaustavljao protivničke napade i dvaput blokirao udarce.