[AUDIO] Ćorić: Bio sam nabrijan; Krajan: Čeka nas težak suparnik

Prvi put nakon četiri godine hrvatska reprezentacija je u četvrtfinalu Davis Cupa. U susretu 1. kola Svjetske skupine u Liegeu svladala je Belgiju 3-2 nakon što je u petom, odlučujućem meču Borna Ćorić nadigrao Kimmera Coppejansa 7:6 (5), 6:2, 6:2.

Ćoriću je to bilo prvi put da je igrao pri rezultatu 2-2.

Mislim da je skroz normalno da pri takvom rezultatu osjetim pritisak i da mi nije svejedno, pogotovo zato što igram za cijeli tim i za cijelu Hrvatsku. Mislim da se s tim znam nositi, da to mogu iskoristiti u pozitivnom smislu i to mi, da tako kažem, pomaže da se 'nabrijem'. Odigrao sam meč na jako visokom nivou, rekao je Ćorić, koji nije bio suočen ni s jednom break loptom.

Servirao sam fenomenalno, možda najbolje u životu. Kad god je bilo bitno pogodio sam as ili 'winner' i osjećao sam se jako sigurno. Mislim da sam popravio servis, izjavio je Ćorić.

Marin Čilić nije uspio donijeti Hrvatskoj pobjednički bod. U dvoboju prvih reketa slavio je David Goffin 6:4, 6:4, 3:6, 7:5.

Goffin je odigrao jako dobar meč. Posebno se na zemlji osjeti koliko je neugodan. Dosta sam zadovoljan kako sam odigrao treći i četvrti set, a na početku sam se tražio. Nisam imao dovoljno visok postotak prvog servisa da bih mogao stvarati inicijativu. Također, u pripremi meča imao sam malih problema s koljenom, tako da mi je to zadavalo teškoće na početku i razmišljao sam o tome, rekao je Čilić.

U četvrtfinalu od 15. do 17. srpnja Hrvatska će igrati u gostima kod SAD-a, nakon što su John Isner, Jack Sock, Bob i Mike Bryan u Melbourneu svladali Australiju 3-1. Mjesto domaćinstva bit će naknadno određeno. Pobjednik tog susreta igrat će u rujanskom polufinalu s boljim iz dvoboja Francuske i Češke.   

Siguran sam da će Amerikanci staviti betonsku podlogu, a zemlju svakako ne, jer im ne ide u prilog. Opcija je i trava. Tvrda podloga je najvjerojatnija mogućnost. Imaju veliki izbor igrača, pet-šest među pedeset najboljih na svijetu i najbolji par, braću Bryan. Dosta ovisi koliko će biti spremnih igrača, uz prioritete, ali čeka nas težak suparnik. S druge strane, imamo jaku reprezentaciju, pobijedili smo lanjskog finalista, i protiv nas nikome neće biti lako igrati, rekao je izbornik Željko Krajan