Kostelić: Skijanje i ja, to je veća ljubav od Romea i Julije

Ne mogu u ovom trenutku reći da je to kraj. Možda da, možda ne. Razmišljam još o tome, ali jako me privlači ideja da još jednom nastupim na Sljemenu, rekao je Ivica Kostelić u ekskluzivnom razgovoru za HRT nakon što je u slalomu na Kranjskoj Gori odvozio posljednju utrku ove sezone.

Iza 36-godišnjeg Ivice osamnaesta je sezona. U prebogatoj riznici medalja ima četiri olimpijska srebra, zlato, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava, pet malih kristalnih globusa i Veliki kristalni globus iz 2011.

Sretan sam i ponosan na svoj put. Moja obitelj i ja napravili smo mnogo više nego što smo se usudili sanjati. Kada gledam unatrag, neke mi se stvari čine nevjerojatne. Neki doživljaji su bili kao iz nekih prekrasnih priča, rekao je Kostelić i dodao da mu je posebno emotivan trenutak bio susret s Janicom u cilju nakon osvajanja olimpijskog srebra u Torinu.

Osim uspjeha, karijeru su mu obilježile ozljede, a zdravstveni su ga problemi i nagnali da razmišlja o prestanku karijere.

Najteži trenuci su kada se ozljeđuješ. Tek onda shvatiš da ni loši rezultati nisu najveća nevolja koja te može pogoditi. Ja sam imao seriju teških ozljeda između 18. i 21. godine kada sam bio više u bolnici nego na snijegu, rekao je Kostelić.

Nakon prestanka skijanja najavio je da će se posvetiti svojih hobijima kojih ima mnogo, više će vremena boraviti na moru i, naravno, s obitelji. No, teško se oprostiti od skijanja.

Skijanje je način života, jedini način života koji poznajem od svoje sedme godine i zbog toga mi je na kraju krajeva teško reći zbogom natjecateljskom skijanju. To je kao da kažeš zbogom samom sebi. No i ta priča mora imati svoj kraj. Ostat ću emotivno i na druge načine vezan za skijanje, rekao je Kostelić i dodao: Teško mi je govoriti što skijanje za mene znači jer je to jako duga priča. Možda zvuči sebično, to je najveća ljubav koja je postojala. Sigurno, ne znam za Romea i Juliju, ali ja jako volim skijanje.