Perković bacila najbolji svjetski rezultat sezone, Kolak u Riju

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković na Zimskom je otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu bacila disk 70,59 metara, što je najduži hitac ove sezone u svijetu.

Zadovoljni smo što je Sandra danas u Splitu, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, bacila hitac od 70,59 metara, jer to je njeno prvo natjecanje od rujna prošle godine i sigurno će joj biti dodatni poticaj za Olimpijske igre u Riju na kojima nam je cilj osvajanje medalje, rekao je za Hinu Sandrin trener Edis Elkasović. Objasnio je kako na zimskom bacačkom otvorenom prvenstvu u Splitu Sandra tradicionalno već niz godina provjerava svoju trenutačno formu nakon zimske stanke te je to pokazatelj u kojem smjeru će se nastaviti sezona.

Sandra je izjavila kako je zadovoljna današnjim hicem u Splitu, ali da bi vjerojatno hitac bio i dulji  u boljim vremenskim uvjetima. Žao mi je što je padala kiša i krug je bio malo klizav, a i atmosfera nije bila kakvu sam navikla u Splitu, ali nadam se ubuduće da će biti malo glasnije i navijanje, poručila je Perković.

U Splitu je bacačica koplja Sara Kolak hicem od 62,75 metara postigla novi hrvatski rekord i ujedno je postala 11. hrvatska atletičarka koja se plasirala na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Ovo će biti rekordno sudjelovanje hrvatskih atletičara na olimpijskim igrama jer nikada ih nije čak 11 sudjelovalo na Igrama , rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

Agram šesti put zaredom pobjednik ekipnog PH u krosu

Dodajmo da je Atletski klub Agram šesti put zaredom pobjednik prvenstva Hrvatske u krosu održanog u Koprivnici. Drugo mjesto osvoji je AK Svetice, a treći je bio AK Dinamo-Zrinjevac. Agram je osvojio naslove i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji kod seniorki na 8 km slavila je Nikolina Stepan (Svetice) ispred Ljiljane Ćulibrk (Agram) i Sonje Škevin (Agram). Kod seniora u najtežoj utrci na 12 km pobijedio je Karlo Sušilović (Svetice) ispred Petra Bratulića (Agram) i Danijela Faka (Svetice).