Hirscher o mogućem Ivičinom oproštaju: Vodili smo velike borbe

Na slalomu Svjetskoga kupa u Kranjskoj Gori nastupit će dvojca hrvatskih skijaša. Na stazi ćemo ponovno vidjeti našeg najtrofejnijeg skijaša Ivicu Kostelića, u možda i oproštajnoj utrci.

Slalom će otvoriti Nijemac Fritz Dopfer, a prvi od hrvatskih skijaša kreće Ivica Kostelić koji ima startni broj 59, a Filip Zubčić 67. Matej Vidović odustao je od utrke zbog problema s kralježnisom.

Prva vožnja počinje u 9.30, a druga u 12.30, uz prijenos na našem Četvrtom programu.

Nakon pobjede u veleslalomu u subotu, Austrijanac Marcel Hirscher osigurao je veleslalomski Kristalni globus i pred osvajanjem je petog Velikog kristalnog globusa zaredom. Upravo su se Hirscher i Kostelić posljednjih godina često nadmetali na stazi.

S Ivicom je uvijek bilo prijateljski i lijepo skijati. Impresionirao me vrhunskom tehnikom, posebno u slalomu, rekao je Hirscher za HRT.

Posljednji skijaš koji je uspio osvojiti Veliki kristalni globus prije početka Hirscherove ere bio je Kostelić, pobjednik Svjetskoga kupa iz 2011.

Bilo je puno velikih borbi između nas, posebno u mojim počecima kada sam ušao u prvu jakosnu skupinu u slalomu. Imali smo raspravu oko haklanja, prisjetio se Hisrcher pa dodao: Ivicu sam bolje upoznao van staze. Dobar je dečko i želi najbolje sportu.

Trenutačno najbolji skijaš svijeta ustvrdio je da je iza Kostelića fantastična karijera, ali i kako je uvjeren da će se i dalje viđati.

Koliko sam čuo Austrijanac Reinfried Herbst i Talijan Cristian Deville također se sutra opraštaju. Reći ću im zbogom i nadam se da ćemo se vidjeti na utrkama u njihovim zemljama, kao na primjer Ivicu na Sljemenu, zaključio je Hirscher.