INA Rally Kumrovec: Hideg i Kerek pobjednici

Hrvatska posada Krisztian Hideg i Istvan Kerek (AK Delta Sport) u Mitsubishi Lanceru EVO IX pobjednik je petog izdanja INA Rally Kumrovec s ukupnim vremenom od 30:58.4 minuta.

Drugo mjesto je pripalo mađarskoj posadi Antalu Kovacsu i Gergu Istovicsu u Fordu Fiesti R5 sa sekundom zaostatka (30:59.4). Treće mjesto je osvojila hrvatska posada Daniel Šaškin i Saša Bitterman (Mitsubishi Lancer EVO X, 31:14.3).

Iznimno sam sretan zbog slavlja na ovom rallyu. Prvi put nastupamo u Kumrovcu i zbog toga smo posebno ponosni
, rekao je pobjednik Hideg, dok je sretan bio i treći Šaškin.

Uzbuđenja nije nedostajalo u samoj završnici ovog rallya, rekao je Šaškin i dodao: Rekordan broj posada svakako je velika pohvala organizatorima i dodatni motiv nama svima koji nastupamo. Zahtjevna je staza, jako dobra organizacija. Mogu reći da sam zadovoljan s vožnjom.

Od rekordnih 70 posada iz šest zemalja na ceremonijalnom startu u Kumrovcu, rally je završilo čak 59 posada, što i nije uobičajeno te svakako razlog za zadovoljstvo organizatora i posada što nije bilo većih izlijetanja i tehničkih kvarova.
 
U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio triput, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Šaškin.

Peti INA Rally Kumrovec održan je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.