Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu, Kolega brončani

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu, a Elias Kolega osvojio je brončano odličje u utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.

Rodeš: Napravio sam ono po što sam došao u Soči

Rodeš je postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka. To nije uspjelo ni Kostelićima. Janica ima srebro iz kombinacije i broncu iz superveleslaloma, dok se Ivica u toj dobnoj kategoriji okitio broncom u kombinaciji. Rodeš je prije četiri dana također osvojio broncu u kombinaciji te se tako izjednačio s Ivicom, a danas ga je i pretekao.

Slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega. Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži 1,17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1,42 sekunde.

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić osvojila je 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5,30 sekundi. Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0,29) i Katharini Huber (+1,15).