Davis Cup: Bryani donijeli vodstvo Amerikancima

Bob i Mike Bryan došli su do 23. zajednične pobjede u Davis Cupu, nakon što su u igri parova svladali australsku kombinaciju Lleyton Hewitt - John Peers sa 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, te na taj način donijeli vodstvo američkoj reprezentaciji 2-1 uoči nedjeljnih pojedinačnih dvoboja u teniskom centru Kooyong u Melbourneu. 

Bio je to 79. meč koji je za australsku Davis Cup reprezentaciju odigrao 35-godišnji Lleyton Hewitt, prvi igrač nakon našeg Ivana Ljubičića, koji je zaigrao u Svjetskoj skupini u ulozi igrača-izbornika. Hewitt je na ovogodišnjem Australian Openu završio svoju profesionalnu karijeru, ali se morao reaktivirati u reprezentaciji, nakon što je Nick Kyrgios odustao od nastupa.

Australci će u nedjelju pokušati pokušati preokretom doći do pobjede, kad će se na travnatom terenu u Kooyongu prvo sučeliti Bernard Tomić i John Isner, a u mogućem odlučujućem dvoboju Sam Groth i Jack Sock. Pobjednik dvoboja Australije i SAD-a u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Belgije i Hrvatske, u kojem je nakon prvog dana rezultat 1-1.

U ostalim dvobojima nakon prvog dana pojedinačnih dvoboja tri su reprezentacije stigle nadomak četvrtfinalu. Italija je u Pesaru pobjedma Paola Lorenzija i Andreasa Seppija povela 2-0 protiv oslabljene Švicarske, bez Rogera Federera i Stana Wawrinke. Francuzi su ugostili Kanadu bez Miloša Raonića na zemljanoj podlozi na svom karipskom otoku Guadelopupe, a Gael Monfils i Gilles Simon su bez poteškoća svladali Franka Dančevića i Vašeka Pospišila. Poljaci bez Jerzyja Janowicza nisu uspjeli pružiti ozbiljan otpor Argentincima, koje su Guido Pella i Leonardo Mayer doveli do vodstva 2-0 u Gdanjsku.

Svjetska skupina - 1. kolo:
Birmingham: V. Britanija - Japan 1-1
Beograd: Srbija - Kazahstan 1-1
Pesaro: Italija - Švicarska 2-0
Gdanjsk: Poljska - Argentina 0-2
Guadeloupe: Francuska - Kanada 2-0
Hannover: Njemačka - Češka 1-1
Melbourne: Australija - SAD 1-2
Liege: Belgija - HRVATSKA 1-1