Ćorić o meču s Goffinom: Osjećao sam se na terenu kao curica

Nevjerojatan meč! Vratio sam se s 0:2, ali u 5. setu nije išlo. Bravo za Marina, koji nam je osigurao bod. Idemo sutra po 2:1!, poručio je Borna Ćorić na facebook profilu nakon poraza od Davida Goffina čime su Belgijci izjednačili na 1-1 dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Favorizirani Goffin je u Liegeu svladao Ćorića nakon velike borbe 6:3, 6:2, 2:6, 3:6, 6:3. Naš je mladi tenisač uspio nadoknaditi dva seta zaostatka, no u petom, odlučujućem nije uspio kompletirati preokret.

Prva dva seta nisam imao nikakve šanse. Osjećao sam se na terenu kao curica od deset godina. Nisam znao točno ni gdje sam ni što radim na terenu. Gubio sam i break u trećem setu. Uspio sam se vratiti, samog sebe sam iznenadio. Dao sam si šansu da se vratim, čak i da pobijedim. Kod 1:1 smo odigrali jako gust gem koji je on izvukao, zabivši dva asa kad je bilo važno, priznao je Ćorić nakon konferencije za novinare i dodao: Ne mogu si ništa zamjeriti. Dao sam sve od sebe, no bio je na kraju bolji.

Goffin nije ni izašao pred novinare, rečeno je da ima migrenu. No, Ćorić nije ništa primijetio tijekom meča.Čilić je svladao 122. s ATP ljestvice Kimmera Coppejansa 7:5, 6:3, 7:5. Iako je na kraju slavio bez izgubljenog seta, namučio se za pobjedu.

Coppejans me iznenadio u stilu igre jer nisam nikad s njim igrao. U početku sam se mučio s postotkom prvog servisa. On je igrao agresivnije i stvarao pritisak na moj drugi servis. Tijekom igre uspio sam to promijeniti, što je bila jedna od glavnih stvari koja je promijenila tijek meča, smatra Čilić.

Za Coppejansa je rekao da je "neugodan igrač, lagan, brz, s jako dobrim udarcima". Zemlja je za mene nezgodna podloga, a i ovo mi je prvi meč sezone na zemlji. Prvi je dan Davis Cup, ima i malo emocija. Zadovoljan sam sa pobjedom i idemo dalje, zaključio je Čilić.

Završnu ocjenu prvog dana dao je izbornik Željko Krajan: Marin je opet pokazao kvalitetu. Nije mu bilo lako, igrao je prvi i morao pobijediti, njegov poraz bio bi koban za nas za cijeli ovaj vikend. U svim ključnim trenucima digao je nivo. Borna je odigrao pravi Davis Cup meč, zanimljiv. U prva dva seta nije imao šanse, nivo na kojem je Goffin igrao bio je 'svemirski', sve što je dotaknuo je ulazilo. Svi znamo da je Borna borac, da ne odustaje. Iskoristio je priliku, preuzeo inicijativu i u jednom je trenutku bio nadmoćan. Početak petog seta Borna nije odigrao kao treći i četvrti i to ga je na kraju koštalo.