Do odluke CAS-a Platini ostaje predsjednik UEFA-e

Michel Platini, iako je suspendiran na šest godina iz svijeta nogometa, ostaje predsjednik UEFA-e dok Sportski arbitražni sud, kojem se žalio na odluku o suspenziji, ne donese odluku, objavila je Europska nogometna federacija.  

Izvršni odbor UEFA-e je potvrdio odluku donesenu u siječnju da ne organizira izbore za svojeg predsjednika dok CAS ne donese odluku na žabu Michela Platinija o suspenziji, stoji u UEFA-inom priopćenju.

Odluka je donesena jednoglasno, izjavio je novi glavni tajnik UEFA-e 50-godišnji Theodore Theodoridis.

CAS je u srijedu objavio da će odluku o Platinijevoj žalbi na suspenziju donijeti prije početka Europskog nogometnog prvenstva 10. lipnja. No, UEFA ne zatvara vrata eventualnom brzom traženju zamjene za Francuza ako CAS potvrdi suspenziju. U tom slučaju bi izbori za njegovog nasljednika bili hitno organizirani bez zakonski potrebnog roka za kampanju u trajanju od tri mjeseca što je predviđeno statutom UEFA-e. Ako se to dogodi, europski bi nogomet mogao imati novog šefa za početak Eura u Francuskoj.
 
Čim CAS donese odluku mi možemo odmah pokrenuti proces za ubrzanje izbora. Tada možemo skratiti rok s tri mjeseca na nulu, rekao je pravni stručnjak UEFA-e Alasdair Bell.