UEFA razmatra mogućnost igranja utakmica bez gledatelja

Direktor nogometnog EURA 2016., koji će se održati u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja, Martin Kallen, izjavio je kako bi se termini odigravanja nekih utakmica mogli mijenjati, a postoji i mogućnost da se te utakmice igraju bez prisustva gledatelja, ukoliko se procijeni kako sigurnosna situacija to nalaže.

Sigurnost je prioritet. Ako procijenimo kako moramo promijeniti termin odigravanja neke utakmice, onda postoji i mogućnost da se ona igra bez gledatelja jer oni ne bi imali vremena stići na dvoboj i osigurati si smještaj, rekao je Kallen.

Šef lokalnog organizacijskog odbora Jacques Lambert izjavio je, pak, kako je mogućnost odigravanja utakmica bez gledatelja vrlo malena. Francuska je zbog terorizma i dalje u stanju pripravnosti, a Lambert je izjavio kako su troškovi na tom području porasli na 34 milijuna eura. Logistika će uključivati zapošljavanje 10.000 ljudi koji će biti zaslužni za sigurnost unutar stadiona, dok će se događanjima izvan stadiona baviti francuske vlasti.

Očekuje se kako bi 51 utakmicu na 10 stadiona diljem Francuske na EURU moglo uživo pogledati oko 2.5 milijuna navijača. Hrvatska reprezentacija prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv Turske, 12. lipnja na stadionu Parc des Princes.