Koljeno ipak nije izdržalo: Vonn objavila kraj sezone

Vodeća u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup Amerikanka Lindsey Vonn na svojem je Facebook i Instagram profilu objavila kraj ove sezone zbog ozljede, nazvavši to najtežom odlukom u svojoj karijeri.

Danas donosim jednu od najtežih odluka u životu. Prekidam natjecanja u Svjetskom kupu zbog posljedica ozljede koju sam zaradila u subotu. S obzirom na vodstvo u Svjetskom kupu, to je jedna od najtežih odluka u karijeri, napisala je 31-godišnja američka skijašica.
 
Kako je dodala, "snimka frakture njezina lijevog koljena pokazala je da se radi o puno težoj ozljedi nego što se mislilo te da bi daljnja oštećenja mogla uzrokovati teže operacije kojima bi ugrozila nastavak skijaške karijere".

Nakon što je u subotu u Andori pala u utrci superveleslaloma, poslije čega su se pojavile glasine da je teže ozlijedila ligamente koljena, Amerikanka je u nedjelju odlično odvozila slalom i spust za kombinaciju i zauzela 13. mjesto čime je povećala prednost u ukupnom poretku ispred Švicarke Lare Gut.

Vonn je prošli mjesec osvojila rekordni 20. trofej u Svjetskom kupu osiguravši mali Kristalni globus u spustu. Dosad je slavila u 76 utrka Svjetskoga kupa i lovi rekord švedskog skijaša Ingemara Stenmarka s 86 pobjeda kao i peti Veliki Kristalni globus. U ukupnom poretku skijašica ima prednost od 28 bodova ispred Gut.