Dodig: Uz malo sreće ove godine možemo osvojiti Davis Cup

Pripreme za susret prvoga kola Svjetske skupine između Belgije i Hrvatske u Liegeu primiču se kraju. Prvi meč je u petak u 14 sati (HTV 2).

Izvlačenje parova, čime će biti određen raspored igranja tijekom vikenda, zakazano je za četvrtak u podne, u dvorani Country Hall du Sart-Tilman.

Prema već uobičajenom scenariju, prvog će dana igrati najbolji Belgijac (David Goffin) protiv drugog reketa Hrvatske (Borna Ćorić) i najbolji Hrvat (Marin Čilić) protiv drugog reketa domaćina (Ruben Bemelmans ili Kimmer Coppejans), a izvlačenjem će biti određeno tko će prvi na igralište. U odnosu na prethodne sezone novost je da je ukinuto igranje na dva gema razlike u petom setu te se od ove godine u svakom od pet mogućih setova pri rezultatu 6:6 igra tie-break.

U subotu će program početi u 15 sati, a tada će na rasporedu biti meč parova, u kojem Hrvatska ima jak adut u dvojcu Ivan Dodig, Marin Draganja.

Meč će biti otvoren. Belgija ima Davida Goffina, za kojeg se domaćini, kako je u utorak rekao i Marin Čilić, nadaju da će im donijeti dva pojedinačna boda. Parovi su uvijek otvoreni. Ipak, mi smo nakon dugo vremena prvi put u punom sastavu. Blagi favoriti jesmo, ali samo na papiru. Trebamo odigrati na terenu i pokazati da smo spremni, rekao je Dodig.

Godinama je Hrvatska u susretima ovog natjecanja bila u situaciji da teško može očekivati osvajanje boda u paru. Posljednjih se sezona, međutim, to značajno promijenilo nabolje i sada hrvatski sastav ima nekoliko dobrih opcija u paru.

Sigurno da je bod u paru u ovom natjecanju vrlo bitan za svaki tim, to se vidjelo ovih godina. Generalno imamo dobru ekipu i par može biti prevaga na našu stranu. U subotu ćemo mi biti favoriti, bolji smo tim tko god će igrati, ali opet uz napomenu da igramo u gostima i da je Davis Cup nepredvidljiv. Nadamo se tom bodu, koji će sigurno biti od velikog značenja, dodao je Dodig.

Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, pogotovo kad je u punom sastavu. Može li ova generacija biti pobjednik Davis Cupa?

Nadam se da ćemo krenuti pobjedom, izboriti četvrtfinale, a ta dva susreta su bitna da prođemo, jer nakon toga je sve moguće, uz velike šanse da igramo i kod kuće u polufinalu, rekao je Dodig i dodao: Uz malo sreće sve je moguće: imamo odličan tim s Marinom i Bornom, puno bolji par koji može računati na bod. Dogovorili smo se da pokušamo napraviti ono što je Hrvatska napravila 2005. godine i nadam se da ćemo taj cilj ispuniti. Ove ili sljedeće ne znam, ali sigurno da imamo momčad koja to može napraviti.