Amnestiran krivac za propust u Anderlechtu: Anđelko ostaje s nama

Dan uoči dvoboja u Puli, trener Dinama Zoran Mamić na konferenciji za novinare najavio je dvoboj protiv Istre 1961, ali i preuzeo dio odgovornosti za pogrešku zbog koje su Modri izbačeni iz Lige prvaka mladih.

Ovo što se dogodilo je tragedija za klub i dečke i svima nam je vrlo teško... Mi smo veliki sustav i naravno da se ovako nešto ne bi smjelo dogoditi, ali svejedno je; ne samo nama nego Realu, Legiji i drugima..., rekao je Mamić.

Dodao je da krivac za propust u Belgiji Anđelko Ivanjko ostaje u klubu. Anđelko je tehnički direktor i to mu je primarni posao, ali isključivi krivac nije samo on nego ima cijela hijerarhija koja, ako ćemo biti iskreni, vodi do mene kao sportskog direktora. Trener, direktor škole i ja svi snosimo dio odgovornosti i ne bih htio da sve padne na Anđelka koji je dugo u našem sustavu, fantastično radi svoj posao i "vuče" za pet ljudi. Radi se o dečku koji gotovo 8 godina sjajno radi svoj posao, ali tko radi taj i griješi i svakako će nastaviti biti dio našeg kolektiva. Vjerujte da je njemu najteže i da mu je ovo jako teško palo, objasnio je sportski direktor Modrih.

Nije htio komentirati ponašanje Anderlechta. Poslali su dopis koji su poslali odmah nakon utakmice, a jesu li paralelno imali nekakvu ideju, ne želim spekulirati, zaključio je Mamić medijske napise o "prljavoj igri belgijske momčadi".