Pobjeda Ivana Horvata u Beogradu s novim rekordom

Hrvatski reprezentativac Ivan Horvat pobijedio je u skoku s motkom na atletskom mitingu Serbia Open u novootvorenoj beogradskoj atletskoj dvorani, preskočivši letvicu na visini 5,63 metara, što je novi državni dvoranski rekord.

Među pobjednicima su se u svojim disciplinama našli još Andrea Ivančević, Zvonimir Ivašković i Stipe Žunić.

Horvat je za dva centimetra poboljšao svoj prijašnji rekord postavljen u siječnju u Osijeku, a za čak 42 centimetra bio bolji od drugoplasiranog Srbina Đorđa Mijailovića,  koji je s 5,21 m također postavio novi državni rekord.

Andrea Ivančević je s rezultatom 8,03 sekunde pobijedila na 60 metara prepone, a u čistom sprintu je osvojila drugo mjesto s vremenom 7,26 sekundi, zaostavši za pobjednicom, Slovenkom Majom Mihalec, tri stotinke.

Aktualni dvoranski prvak Balkana Zvonimir Ivašković bio je najbrži i u Beogradu u utrci na 60 m, gdje je slavio s rezultatom 6,71 sekundi i za sedam stotinki nadmašio drugoplasiranog Bugarina Denisa Dimitrova.

Stipe Žunić odnio je pobjedu u bacanju kugle. Njegov pobjednički hitac od 20,54 metara bio je za 29 centimetara duži od najdaljeg pokušaja drugoplasiranog Rumunja Gaga Mariusa Andreija.

Međunarodni atletski miting Serbia Open bio je prvo službeno natjecanje u novoizgrađenoj atletskoj dvorani na Banjici.