Boban i Šimić kod novog predsjednika Fife

Novi predsjednik Svjetske nogometne federacije Gianni Infantino prvi je radni dan odlučio provesti igrajući nogomet u društvu svojih zaposlenika, ali i svjetskih igračkih velikana.

Među njima su bili Zvonimir Boban i Dario Šimić. Naši su momci svoje dojmove zadržali za sebe, dok ostali nisu skrivali zadovoljstvo promjenama na vrhu FIFA-e.

Kišni oblaci iznad Züricha kao da su simbolički dočarali tmurnu FIFA-inu zbilju. No novoizabrani predsjednik uvjeren je da uskoro stiže sunce, koje će svojim zrakama obasjati svjetski nogomet i vratiti mu poljuljano dostojanstvo. U tom će mu poslu od velike koristi biti neka od najvećih nogometnih imena koja je okupio prvog radnog dana u revijalnom druženju, ne u uredu već na igralištu.

Kao što sam rekao prvog dana, želio sam organizirati utakmicu sa svim ovim legendama koje su danas ovdje. Oni su zaslužni što nam svaki put kada gledamo nogomet srca zatitraju. Oni su zvijezde, a mi smo samo njihov sevis, servis smo navijačima i svim ljudima koji vole nogomet... Želio sam organizirati ovo druženje kako bismo se malo zabavili, a onda slijedi ozbiljan posao, rekao je Infantino.