SP: Rodeš se izjednačio s Ivicom Kostelićem

Istok Rodeš okitio se brončanim odličjem u alpskoj kombinaciji na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Sočiju, odnosno u ruskom zimovalištu Rosa Hutor.

Rodeš je nakon prve vožnje bio 14., ali se najboljim slalomskim vremenom probio na postolje. Rodeš je na kraju za pobjednikom, Slovencem Stefanom Hadalinom, zaostao 1,33 sekunde, a za srebrnim Norvežaninom, Marcusom Monsenom, 39 stotinki.

To je šesta hrvatska medalja u juniorskoj kombinaciji. Počelo je 1997. kada je Ivica Kostelić osvojio broncu u kombinaciji. Godinu poslije nastavila je Janica Kostelić osvojivši srebro u kombinaciji i broncu u superveleslalomu. Ana Jelušić se 2003. okitila broncom u slalomu, a dvije godine poslije u istoj disciplini osvojila je srebro. Nika Fleiss je 2004. bila srebrna u slalomu.

U konkurenciji skijašica, u kombinaciji je nastupila i Andrea Komšić, koja je osvojila osmo mjesto. Za pobjednicom, Švicarkom Aline Danioth, zakasnila je 2,48 sekundi, a za brončanom Slovenkom, Sašom Brezovnik, 1,15 sekundi. Srebro je osvojila Njemica Katrin Hirtl-Stanggassinger.