Krajan: Uspjet ćemo se prilagoditi

Ivan Dodig priključio se u ponedjeljak navečer suigračima i sada je hrvatska Davis Cup reprezentacija u punom sastavu u Liegeu uoči dvoboja prvog kola Svjetske skupine protiv Belgije, koji će se igrati od petka do nedjelje.

Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja nominirani su za susret, a na treninzima im asistiraju Franko Škugor i Mate Delić, spremni da uskoče u slučaju potrebe. Susret s Belgijom igrat će se na zemljanoj podlozi, a hrvatski igrači istaknuli su kako je podloga još uvijek mekana.

No, izbornik Željko Krajan u tome ne vidi razlog za zabrinutost: Nismo ni očekivali da igralište bude savršeno. Napraviti zemljanu podlogu iznad parketa nije lako. Jest, nadali smo se da će biti nešto ravniji, ali već danas je bolje nego jučer. Bit će jednak njima kao i nama, ali sigurno neće biti laki uvjeti.

Krajan je naglasio kako je zadovoljan što u Belgiji ima na raspolaganju šestoricu igrača: Ideja je nastala nakon što smo u nekoliko posljednjih susreta imali problema s ozljedama. Otkazivali su u posljednji tren i tada sam morao zvati svuda po svijetu četvrtog igrača, moliti ga da dođe u posljednji tren, tražiti onoga koji je uopće u mogućnosti doći. Bili smo u teškoj situaciji i možda smo jedina ekipa u Svjetskoj skupini koja je imala četiri igrača, nijednu rezervu. To se konačno promijenilo i sada nam je puno lakše. Ovako je bolje: imamo igrača koji od početka trenira s nama, u istim uvjetima i to je veliko olakšanje i za mene i za cijelu ekipu.

Krajan smatra kako je premalo vremena za potpunu prilagodbu na zemljanu podlogu, ali ipak neće biti problema: Prilagodba na zemlju uvijek traje dugo. Četiri dana treninga je malo, ali puno će ovisiti o samopouzdanju i formi igrača uoči ovog tjedna. Marin je finalom u Marseilleu ulovio dobru formu. Kasnije se odlaskom u Acapulco i povratkom u Europu malo izmučio, ali što se tiče forme i samopouzdanja nema problema i sigurno će se prilagoditi na zemlju. Bornu smo prošle godine vidjeli u Brazilu na zemlji, odigrao je dva izvrsna meča nakon betona i sigurno ni on neće imati prevelikih problema, tim više što voli zemlju. On u Davis Cupu uvijek daje najbolje, čak i više nego što je moguće u tom trenutku, ima više hrabrosti i samopouzdanja uz tim koji je pored njega i bit će na nivou.

Dvoboj s Belgijom od petka do nedjelje pratite na Drugom programu HRT-a.